Site Overlay

Tarta de llimona (sense gluten i sense lactosa)

Ingredients:
Per a la base:
-160 gr de galetes sense gluten i sense lactosa (marca hisendat)
-60 gr de margarina de soja
Per al farciment:
-6 iogurts de llimona de soja (530 gr)
-60 gr de sucre
-Ratlladura de llimona
-6 fulles de gelatina neutra
Per a la gelatina de llimona:
-Suc d’una llimona (70 ml)
-4 cullerades de sucre
-2 cullerades de iogurt de llimona de soja
-2 fulles de gelatina neutra

Preparació:
1. Triturem les galetes a la thermomix 10 segons a velocitat 10. Afegim la margarina fosa al microones i barregem 10 segons a velocitat 4. Posem aquesta barreja en el fons d’un motlle desmotllable i aixafem bé. Reservem a la nevera o al congelador.

2. Fem el farcit posant en el got de la thermomix els iogurts, el sucre i la ratlladura de llimona. Escalfem cinc minuts a 80º i velocitat 3. En acabar afegim les fulles de gelatina prèviament hidratades en aigua freda i escorregudes. Remenem 30 segons a velocitat 3. Això ho podem fer també en un pot, escalfant a foc suau i remenant fins que al fer la gelatina notem que espessa una miqueta.

3. Aboquem amb cura sobre la base de galetes que teníem reservada i deixem refredar a temperatura ambient. Després guardem a la nevera unes hores fins que qualli.

4. Quan estigui ben quallat el farciment, farem la gelatina de la cobertura. Exprimim el suc d’una llimona i ho colem. El escalfem una mica al micro al costat de les quatre cullerades de sucre i hi afegim les dues fulles de gelatina que tindrem hidratades. Barregem bé fins que es dissolguin. A continuació afegim les dues cullerades de iogurt de llimona. Barregem bé i si notem alguns grumitos, colem la barreja abans de fer-la fora sobre el pastís de llimona i moure perquè s’estengui per tota la superfície.
Ara deixarem a la nevera unes hores perquè qualli bé.

És millor fer-la el dia anterior❤
Abans de servir adornem amb gerds i fulles de menta.

Podem fer-la amb ingredients normals si no teniu cap intolerància alimentària.
5-Triturem les galetes.
6-Afegim la margarina fosa.
7-Posem la massa en un motlle desmotllable. A la nevera una estona.
8-Escalfem els iogurts, amb el sucre i la ratlladura.
9-Afegim la gelatina hidratada.
10-Aboquem la barreja al motlle i deixem que qualli.
11-Quan el pastís aquest quallada passades unes hores, fem la gelatina de la cobertura. Escalfem el suc de llimona amb el sucre i hi afegim les fulles de gelatina.
I també les dues cullerada de iogurt. Barregem bé i si ens sortissin grumolls, ho colem abans de fer-lo fora sobre el pastís.
Hi tirem la gelatina i movem perquè s’estengui per tota la superfície. Deixem refredar unes hores.
Al servir-la adornem amb gerds i fulles de menta.

Espero que us agradi! Es tarda una mica en fer però esta boníssima.😍🍴😜