Site Overlay

Galetes sense lactosa

ingredients
-Massa de galetes
-250 g. farina
-30 g. ametlla mòlta (farina d’ametlles)
-150 g. mantega sense lactosa
-100 g. sucre glass
-1 rovell d’ou
-1 cullerada d’essència de vainilla
-1 mica de sal
-Farcit de crema de xocolata
-200 g. xocolata de cobertura
-40 g. nata sense lactosa per muntar (o crema per batre)
-1 cullerada de sucre
-1 cullerada de vainilla

Preparació:

1.En un bol barregem la farina tamisada, l’ametlla mòlta, la sal, el sucre glas i la mantega a temperatura ambient tallada a daus fins a obtenir una barreja sorrenca.

2. Afegim el rovell d’ou i la vainilla barrejant bé i estrenyent fins a formar una bola de massa.

3.Col·loquem la bola entre dos trossos de paper film i l’estirem amb el corró (és important que tingui un gruix homogeni perquè les galetes ens quedin a la mateixa alçada, d’uns 4 mm. Aproximadament) Perquè ens sigui més fàcil, podem dividir la bola de massa en dos.

4.Un cop estirada, deixem la massa reposar a la nevera sobre una safata uns 30 minuts fins que s’endureixi.

5.Després, amb un tallapastes rodó i arrissat anem formant les galetes. Retirem la massa sobrant, tornem a estirar i seguim tallant fins que no ens quedi massa. Les col·loquem amb cura a la safata de forn amb suficient separació entre galeta i galeta.

6.Punxem cada galeta amb un palet de fusta fent 5 foradets i les tornem a posar a la safata a la nevera altres 5 minuts perquè aguantin millor la forma.

7.Posem al forn les galetes al forn pre-escalfat a 180 ° C entre 8-10 minuts fins que comencin a daurar-se, però no massa. Quan estiguin a punt, les deixem refredar sobre una reixeta. (Les posem al forn a mínim 2 tandes)

8.Farcit de crema de xocolata
9.Fonem la xocolata trossejada, el sucre, la vainilla i la nata al bany maria o al microones en intervals curts. Barregem bé i ho deixem refredar fins que agafi consistència.

10.Cobrim una galeta amb crema de xocolata amb una màniga pastissera o amb una cullera i la tapem amb una altra galeta.🍪❤

I…. Ja estaria!❤