Site Overlay

Cookies al microones

Ingredients
-3 cullerades de farina
– 2-2.5 cullerades de flocs de civada
-1 cullerada de sucre morè
-2 cullerades de sucre blanc
-1 cullerada d’oli d’oliva verge extra
-unes gotes d’extracte de vainilla
-1 ou P
-un pessic de sal🧂
-1 cullerada de gotes de xocolata.🍫

Preparació

  1. Posem en un bol la farina i els flocs de civada, afegim el sucre morè i el sucre blanc i barrejem bé. A continuació fem un volcà i afegim  l’oli d’oliva verge extra (també pots utilitzar oli de gira-sol), l’ou i la mica de sal.
  2. Barrejem bé tots els ingredients amb ajuda d’una espàtula, la massa no estarà sòlida com per pastar, però tampoc molt líquida. Afegim les gotes de xocolata, tornem a barrejar i deixem reposar la massa a la nevera, tapant el bol, durant un mínim de 20 minuts aproximadament, pots deixar-la més temps, així els flocs de civada estaran més hidratats.
  3. Aboquem la massa de la súper galeta en un plat apte per a microones cobert amb paper vegetal, estenem una mica amb el dors de la cullera deixant-li un gruix d’un centímetre aproximàdament. Introduim el plat al microones a màxima potencica, o a 800 watts, durant dos minuts i mig o tres. Passat aquest temps comprovarem que la galeta està cuita.
  4. Al retirar-la del forn estarà encara tendra per fora, però en refredar es posarà una mica més cruixent. L’interior de la galeta quedarà més tendra o més cruixent segons el gruix que hagi quedat. Com els ingredients d’aquesta recepta són una mica a ull, pot haver variacions d’una elaboració a una altra, a més de variar temps de cocció segons al microones.
  5. Deixem refredar la galeta sobre una reixeta perquè la base no quedi humida. No queda tan cruixent com una galeta normal perquè porta civada, però està boníssima.

Acabat i presentació
Servim la galeta de civada i xocolata en un plat amb el que vulguem acompanyar, un got de llet, un cafè, un suc, una infusió …

Bon profit! 🍪🥛