Site Overlay

Pastís de poma

Ingredients
-100g de galetes tipus maria
-50g de mantega
-6 illes mitjanes
-1 got de llet
-1 got de farina
-1/2 got de sucre
-150g de melmelada de préssec o albercoc
Preparació:🍎
1.- Triturem la galeta. Per a això pots fer-ho amb una batedora americana, una batedora manual o introduint les galetes en una bossa i sacsejant amb un corró. Després les posem en un plat, hi afegim la mantega fosa i barregem bé amb una cullera. Quedarà com una mena de sorra gruixuda humida

2.- Posem aquesta barreja en el fons d’un motlle desmuntable per a pastissos. Amb aquestes quantitats, en un dels 18-20cm, estarà bé. Untem el motlle amb oli o amb més mantega fosa (perquè no s’enganxi el pastís) en introduïm la barreja de galeta i mantega. La aixafem i estenem per tota la superfície del motlle, de manera que quedi ben compacta. Aquesta serà la base de la nostra pastís.

3.- Ara, de nou en una batedora americana o un en un got batedor, afegim 4 de les pomes pelades, sense el cor i tallades en galleda, la farina, la llet i el sucre. Triturem tot bé.

4.- Introduïm aquesta barreja sobre la base de galeta i mantega. A sobre, posem les altres dues pomes, també pelades i tallades en làmines molt fines. Colócacas una mica a la babalà, a l’atzar, o intenta donar-los una forma harmoniosa, si t’importa la decoració.

5.- Introduïm tot al forn, prèviament escalfat a 180ºC. Deixem aquí durant al voltant d’una hora.

6.- Passat el temps, la traiem i la deixem temperar una mica. Després la desmotllem i la vam pintar per tota la seva superfície amb la melmelada. Li donarà un toc molt brillant i millorarà molt el seu sabor💜