Site Overlay

Pastís de pastanaga

Ingredients:
-350 gr de pastanagues🥕
-200 gr de sucre morè
-200 gr de farina
-3 ous🥚
-1 iogurt tipus grec
-180 ml d’oli
-½ culleradeta de sal
-Una mica de nou moscada
-1 cullerada de llevat químic o pols de coure
* Opcional 3 cullerades de melmelada d’albercoc
* Amb les 3 cullerades d’albercoc i una mica d’aigua tot junt en un recipient al foc fem una mena d’almívar. Aquest almívar el posem sobre el pastís a manera de cobertura, però en ser tan lleuger li donarà només una mica més d’humitat i brillantor, sense alterar el sabor.

Preparació:🥕
1. Comencem preescalfant el forn a 160 º. Després anem pelant i ratllant fi les pastanagues. A continuació barregem l’oli vegetal amb el sucre.

2. Ho remenem fins que es fongui el sucre. Apaguem el foc. pastís de zanahoriaBatimos els ous per separat i afegim el iogurt, la canyella i una mica de nou moscada. Els afegim a la cassola amb el sucre i l’oli. Barrejar.

3. En un altre recipient barregem la farina amb el llevat en pols. El afegirem a la resta dels ingredients remenant bé per a tot es barregi. Untem un motlle per forn amb una mica d’oli per evitar que se us peque. Aboquem la barreja que hem preparat al motlle i al forn 50 minuts de forn i 15 de repòs amb el forn apagat, només amb la calor residual (que remata la cocció amb una calor més suau).
4. Amb les 3 cullerades d’albercoc i una mica d’aigua, que posarem en un cassó al foc. Farem una mena d’almívar. Aquest almívar el posem sobre el paste a manera de cobertura, però en ser tan lleuger li donarà només una mica més d’humitat i brillantor, sense alterar el sabor.

El pastis de pastenaga als més petits els agrada també amb una mica de Nutella o Nocilla per sobre.

Bon profit! Nyam!👩‍🍳