Site Overlay

Pastís de formatge

Ingredients
Per 8 a 10 persones

-500 g de formatge tipus philadelphia
– 250 ml de llet (1taza)
-4 ous
-125 g de farina (1 tassa)
– 125 g de sucre (1/2 tassa)
– 5 g de llevat químic o pols de coure (1cucharadita)
-1 cullerada d’essència de vainilla
-mantega per greixar el motlle
-melmelada per servir (opcional)
-Pastís de formatge al forn més fàcil. Súper esponjosa i amb poc sucre .

Preparació

1.- Forrem amb paper de forn un motlle demontable. Retallem tot el sobrant de paper. Passem una mica de mantega per les parets i la base per greixar

2.- Encénem el forn a 160 graus amb calor amunt i avall.P

3.- Separarem, en dos bols, els rovells de les clares. Afegim el sucre a les clares i batem amb una batedora de varetes fins que aconseguim el punt de neu.

4.- En un altre bol, col·loquem el formatge crema, els rovells dels ous i batem. Afegim la llet i l’essència de vainilla i tornem a batre. Barrejem una cullerada de llevat químic amb la farina i incorporem a la barreja a través d’un tamís. Barrejem de nou.

5.- Incorporem les clares a punt de neu a poc a poc, amb moviments envoltants per no baixar l’aire que s’ha introduït en muntar les clares. Quan la barreja estigui preparada, és moment d’abocar-la al motlle. S’assenta amb uns copets la massa i, amb una llengua, allisem tota la superfície.


6.- Portem el pastís de formatge al forn, preescalfat a 160 graus amb calor amunt i avall, durant 40 minuts. Passats els 40 minuts, apaguem el forn i deixem la porta entreoberta perquè el pastís s’acabi de fer. Ja només queda desemmotllar el pastís i deixar-lo en el plat que anem a utilitzar per servir.

7.- Podem servir el pastís de formatge amb la melmelada que més t’agradi. Fins i tot podem fer una melmelada casolana que, a més de fàcil de preparar, donarà al nostre pastís de formatge un color i un sabor meravellós. Aquest és un pas totalment opcional.

Si ho heu fet tot correctament ja tindreu el vostre pastís fet! Que aprofiti!💝