Site Overlay

Palmeres

Ingredients:👩🏻‍🍳

-Làmina de pasta de full fresc (pot ser congelat, però hauràs de descongelar amb temps)
-Sucre (de la normal)

Preparació (entre 12 i 16 palmeritas):

1- Treiem la pasta de full de la nevera i deixem que es posi a temperatura ambient durant uns 15-20 minuts (així al desenrrollarlo no es trencarà pels extrems). Després empolvorarem amb sucre i amb un corró estrenyirem suaument per integrar el sucre a la massa.

Escamparem sucre a la pasta de full

2- Ara fem una marca el centre del pasta de full (perquè ens serveixi de referència). Agafem un extrem de la pasta fullada i ho portem fins al centre (fixem-nos en la marca que vam fer). Fem el mateix amb l’altre extrem.

Primer plegat del full

3- Després empolvorarem novament amb sucre i tornarem a prémer lleugerament amb el corró perquè el sucre s’incrusti a la massa.

Integrarem el sucre en la pasta de full

4-Fem de nou un duplicitat portant un extrem cap al centre i després l’altre extrem. Aquest cop no cal fer marca perquè ja es veu el centre del plec anterior.

Segon plegat del full

5- Més sucre i de nou el corró sobre la pasta de full.

Afegirem més sucre a la pasta fullada

6-Aquest és l’últim duplicitat. Només hem d’agafar una de les meitats i la posarem sobre l’altra. Estrenyirem suaument amb els dits perquè s’uneixi tot.

Últim plegat del full

7-Ara amb un ganivet afilat tallarem rodanxes de pasta de full d’entre un centímetre i un centímetre i mig. Doblegarem cap a fora els extrems de cada rodanxa (fixa’t a la foto).

Com tallar i doblegar palmeritas

8- Col·locarem les palmeretes en una safata amb un paper d’enfornar (et pot servir el mateix que sol portar la pasta de full). No els tenim que posar massa a prop unes de les altres perquè creixeran durant l’enfornat. Els ficarem al forn preescalfat a 200 º C i ho deixarem 10 minuts. Després, amb cura de no cremar-nos, els hi donarem la volta i deixarem que es daurin entre 2 i 5 minuts més (quan les vegis ben daurades les saques).

Palmeretes de pasta de full a la safata

9- I aquí tenim les nostres palmeretes de pasta de full acabades de fer. Ja estan llestes! Bon profit❤💛💚💜