Site Overlay

Pa de pessic

Ingredients:
-125 g de farina fluixa o de rebosteria
-125 g de sucre
-4 ous🥚
-1 pell de llimona ratllada🍋
-1 cullerada de llevat en pols
mantega

VARIANTS:
– S’hi pot afegir una mica de canyella
– Es pot servir amb sucre de llustre per sobre
– Es poden separar les clares dels rovells i afegir-les muntades a punt de neu després de la farina
– S’hi pot afegir mantega
– Es pot fer servir fècula de patata substituint una part de la farina de blat
– Es pot substituir totalment o parcialment la farina de blat per midó de blat de moro

Preparació:

1.Preparem tots els ingredients.Dins el bol de l’amassadora, hi abocarem el sucre.i els ous, sempre procurant que no caigui cap tros de closca.

2. Hi ratllarem la pell d’una llimona, que haurem rentat bé prèviament.Col·loquem el batedor a la màquina i durant uns instants, fins que es barregi, treballem a velocitat baixa. Seguidament ho posarem a velocitat màxima, ja que volem muntar els ous i que agafin volum. Mentrestant, pesem la farina que passarem per un sedàs i la barrejarem amb el llevat químic en pols, el de tota la vida. Els ous van muntant.

3. Ara, desfarem una mica de mantega per pintar el motlle. Generalment no cal pintar amb greix els motlles de silicona ja que no se solen enganxar. Però a mi m’agrada fer-ho sempre per a assegurar-me’n, sobretot amb el pa de pessic.

4.Hi tirarem una mica de farinab i retirarem la que sobra. Ja tenim el motlle a punt. Recordeu que el diàmetre del motlle ha de ser el més adient pel volum de massa que fem. En aquest cas és un motlle de 35cm. però he fet la recepta proporcionada per a 6 ous. Els ous ja han muntat. Retireu el bol de la màquina. Notareu que els ous tenen una textura molt cremosa.

5.Ara, i amb molta cura, hi afegirem la farina poc a poc. Amb una pala o una espàtula, barregeu a mà la farina amb els ous….sempre des de baix cap amunt. Tracteu-ho amb molta cura o se us baixaran molt els ous i perdrem volum.
Si no ho veieu clar, podeu fer el mateix procés però només amb els rovells. Un cop barrejats amb la farina, hi afegireu les clares muntades a punt de neu. És una altra forma de fer-ho.
I assegureu-vos bé que la farina queda ben barrejada. Encara que ho feu bé, notareu que els ous s’abaixen una mica. No passa res.

6. Ara escudellem aquesta barreja dins el motlle que teníem preparat.Prepareu el forn a 180º graus.I enfornem durant uns 30 minuts aproximadament.Durant el procés de cocció el pa de pessic creixerà considerablement…i tornarà a baixar una mica.Per comprovar si és cuit de dins hi clavarem una punxa. Si surt bruta significarà que encara li falta cocció.

7.Un cop cuit el deixarem refredar uns minuts, per no cremar-nos.Amb el motlle una mica calent, desemmotllen amb compte, ja que és una massa molt flonja.Està perfectament cuit i no s’ha enganxat gens.

8.Ara l’haurem de deixar refredar completament.Com podeu comprovar el resultat és magnífic.Només ens quedarà donar-li una mica d’acabatHi posarem sucre llustre per sobre.

I ja el podeu servir a taula, després de dinar, per berenar o per esmorzar.

I quina oloreta que deixa a tota la casa, eh

Bon profit!😍