Site Overlay

FLAM D’OU

Ingredients per 6 flams:

-6 flameres d’alumini

-100 g de sucre granulat

-115 g de sucre blanc

-60 ml d’aigua2 ous i 4 rovells

-(6 ous)gotes d’essència de vainilla

-500 ml de llet sencera

-canyella

-pell de 1/2 llimona

Preparació

1. Preparem un caramel ros amb els 100 g de sucre i l’aigua. Ens ha de quedar moreno.
2. Batem la resta del sucre amb els ous, els rovells i les gotes d’essència de vainilla en un bol fins que aconseguim una crema homogènia.
3. Posem al foc un cassó amb la llet, la pell de llimona i la canyella, i ho fem bullir a foc lent.
4. Posem el caramel a la base dels motlles i deixem que es refredi del tot.
5. Quan la llet s’hagi refredat una mica, anem  incorporant lentament a la base d’ous i sucre a través d’un colador i sense deixar de batre.
6. Un cop ho tenim ben barrejat, ho tornem a colar abocant-ho a una gerra.
7. D’aquesta gerra, ho  aboquem a les flameres.
8. Preparem una safata amb la mateixa profunditat que les flameres que pugui anar al forn, i posem les flameres.
9. Omplim d’aigua freda la safata fins a la meitat de l’alçada de les flameres, i ho posem al forn uns 50 minuts a 170º C.
10. Els deixem refredar a la nevera tota la nit.

Nyaam!!!🍮🍮