Site Overlay

Braç de gitano

Ingredients:
-4 ous🥚
-4 cullerades de farina
-250ml de nata per muntar (crema de llet per batre)
-4 cullerades de sucre

Preparació:

1.- Separem les clares dels rovells ajudant-nos amb la mateixa closca de l’ou. Posem els rovells en un bol i les clares en un altre

2.- Batem els rovells i després afegim una cullerada de sucre. Tornem a batre i a integrar el sucre amb els rovells fins que s’integrin. Repetim aquest pas fins a haver fet fora les 4 cullerades

3.- Fem el mateix amb la farina. Hi tirem una cullerada, batem i repetim el procés fins a haver fet fora les 4 cullerades

4.- Vam muntar a punt de neu les clares dels ous. Per a això, podem batre-ho amb una batedora de varetes o fer-ho a mà amb la mateixa vareta o una forquilla. Hi tirem això sobre la barreja d’ou sucre i farina i ho integrem bé fent moviments envoltants

5.- Un cop haguem barrejat tots els ingredients, col·loquem la barreja sobre paper de forn, que l’haurem posat sobre una safata de forn. Ens assegurem que tota la barreja quedi uniformement col·locada sobre el paper i ho fiquem tot al forn, prèviament escalfat a 180 º C, durant uns 15 minuts. Que es cuini i agafi color el pa de pessic

6.- Mentre es cuina el pa de pessic, muntem la nata. Per fer-ho, és millor que estigui ben freda. La vam muntar batent amb unes varetes o una forquilla (com el punt de neu de l’ou)

7.- Quan el pa de pessic estigui cuinat, el retirem del forn i ho deixem 5 minuts, perquè es refredi. Posem una capa d’uns 2 cm de gruix sobre el mateix, deixant sense omplir altres 2 o 3 cm de les parets. Finalment, el enrotllem amb el mateix paper de forn, atrapant la nata al seu interior. Un cop enrotllat, tallem els extrems perquè no quedi “lleig” i ja està llest💛💛