Site Overlay

pastís de cireres vegà

 

Ingredients  Per a un pastís de 24 cm.
-Per a la massa:
-280 g. de farina de blat
-140 g. de margarina
-80 g. de sucre llustre
-40 g. de farina d’ametlles
-20 g. d’aigua
-2 g. de sal🧂
-1 beina de vainilla
Per al farciment:
-1.300 g. de cireres sense pinyol🍒
-180 g. de sucre blanc
-25 g. de maizena
1 cullerada d’extracte de vainilla

Preparació 🍰

  1. Primer preparem la massa. Col·loquem en un bol la margarina i la batem amb unes varetes fins que quedi amb una textura de pomada.
  2. Afegim el sucre llustre, la farina de blat, la farina d’ametlles i la sal, i treballem amb les varetes o amb les mans. Agafarem un grapat d’ingredients i els freguem entre els dits. Repetirem aquest procés fins que es formi sorra.
  3. Arribats a aquest punt, afegim l’aigua i l’extracte de vainilla i amassem fins a tenir un massa compacta.
    Donem forma de bola a la massa, l’emboliquem en paper film i la deixem refredar almenys 1 hora a la nevera.
  4. Mentres deixem refredar la massa, preparem el farcit. En una olla, posem les cireres sense pinyol i el sucre a foc mitjà.
  5. Un cop que les cireres comencin a bullir, les cuinarem durant 15 minuts aproximadament.
    Afegim la maizena poc a poc a les cireres, remenant constantment.
  6. Deixem cuinar durant 5 minuts sense parar de remenar. Passat aquest temps, ho retirem de la font de calor i ho deixem temperar.
    Escalfem el forn a 180º.
  7. Col·loquem la massa sobre paper de forn i l’estirem fins que tingui 2 mm. de gruix.
  8. A continuació folrem el motlle amb la massa, punxem la base amb una forquilla i tallem els trossos sobrants de la vora.
  9. Omplim amb les cireres i posem al forn durant uns 50 minuts o fins que massa es dauri.
  10. Deixem refredar el pastís de cireres abans de desemmotllar-la i la conservarem a la nevera durant un parell d’hores abans de tallar-la.

Ja esta llest!❤