Site Overlay

Natilles de vainilla

Ingredients (per a 4 persones)

– 200 grams de sucre refinat

– 1 litre de llet

– 3 rovells d’ou

– 40 grams de maicena

– ½ pell de llimona

– 2 branquetes de canyella

– 4 culleradetes de canyella en pols

Preparació:

  1. Primer posem al foc la llet amb la meitat del sucre, la pell de la llimona i les branques de canyella. Quan comenci a bullir, abaixem el foc i deixem que bulli suaument durant 1 minut, mentre ho anem remenant perquè el sucre no s’enganxi. Ho retirem del foc i ho deixem refredar una mica.
  2. Mentrestant, en un bol a part, barregem l’altra meitat del sucre amb els rovells d’ou i la maicena. Quan obtinguem una mescla homogènia, traiem les branques de canyella i la pell de la llimona de la llet i hi afegim la mescla dels rovells d’ou tot barrejant-ho bé.
  3. Ràpidament tornem a posar a bullir la llet a foc mitjà, removent constantment, fins que espesseixi.
  4. Una vegada hagi espessit, ja podem posar les natilles dins dels gotets individuals on les vulguem servir, les deixem refredar una mica i cap a la nevera (com a mínim 3 hores). I ja les podem servir! Si voleu les podeu acompanyar d’una mica de canyella en pols pel damunt com he fet jo i també d’alguna galeta, com les Maries, que agraden molt als més petits de la casa!